Installatie thuisbatterij

Zoveel mogelijk onafhankelijk zijn met een thuisbatterij

Denk je erover na om een thuisbatterij te installeren? Dan ben je bij Thuisaccuplan aan het juiste adres! Wij bieden een totaalpakket aan, van persoonlijk advies tot professionele installatie. Onze erkende installateurs zorgen voor een veilige en efficiënte installatie, volledige conform de Europese installatievoorschriften voor laagspanningsinstallaties (NEN 1010 en NEN 3140 normen). Lees verder om te ontdekken wat je kunt verwachten tijdens het installatieproces en hoe je je kunt voorbereiden.

We bereiden je meterkast en bekabeling voor en werken
alles netjes weg.

De thuisbatterij en omvormer worden correct geïnstalleerd.

Alle systemen worden aan elkaar gekoppeld en grondig getest.

Je krijgt toegang tot een gebruiksvriendelijk platform om je systeem te monitoren.

We zijn altijd bereikbaar voor eventuele problemen of vragen.

Installatiedag van jouw thuisbatterij

Heb je gekozen voor het plaatsen van een thuisbatterij? Dan kan het installeren beginnen. Samen met onze erkende installateurs kies je een dag waarop het goed uitkomt.

Voor een efficiënte en snelle installatie van je thuisbatterij, komt één van onze erkende installateurs vooraf bij je langs om het installatietraject samen met jou in kaart te brengen. In bijna alle gevallen plaatsen we je thuisbatterij binnen 1 dag, vaak zijn we zelfs al binnen een dagdeel klaar.

De installatie is simpel. Samen kijken we waar de thuisbatterij geplaatst kan worden. De installateur hangt de thuisbatterij op. Bevestigd de thuisbatterij aan een beugel en trekt een extra kabel die van de energie vervoert naar de meterkast. En tot slot koppelt de installeur alle onderdelen van het systeem aan een applicatie. Zodat jij slimme inzichten krijgt in de thuisbatterij, denk bijvoorbeeld aan real-time energieverbruik, in welke mate de zonnepanelen en thuisbatterij je huishouden voorzien van energie en voor hoeveel procent de thuisbatterij opgeladen is. Uiteraard laat de installateur je zien hoe het systeem werkt en ruimen we natuurlijk alles netjes op.

Installateur overlegt met klant over de ideale locatie voor de omvormer voor optimale functionaliteit

1. Omvormer plaatsen

Samen met jou zal de installateur de ideale locatie voor jouw omvormer bepalen, zodat deze optimaal functioneert.

Installateur verbindt thuisaccu met accu-omvormer aan het energienetwerk van het huis na installatie

2. Aansluiten op de meterkast

Zodra de thuisaccu op de juiste plek is geïnstalleerd, zal de installateur de accu-omvormer verbinden met het energienetwerk van jouw huis.

Thuisaccu geïnstalleerd binnen één meter afstand van de omvormer

3. Thuisaccu plaatsen

De thuisaccu wordt binnen één meter van de omvormer geplaatst.

Daarom een thuisbatterij via Thuisaccuplan.

Kies je voor een thuisbatterij via Thuisaccuplan? Een slimme keuze. Want wij regelen het voor je: van persoonlijk advies tot installatie. Dit doen we samen met onze erkende installateurs, samen hebben we een enorme bak aan kennis en ervaring.
Regel het via Thuisaccuplan, dan ben je altijd zeker van vakmanschap.

  • Persoonlijk advies

  • Een offerte die bij jouw past

  • Professionele installatie

  • Persoonlijk advies
  • Een offerte die bij jouw past

  • Professionele installatie