Thuisbatterij

Hoe werkt een thuisbatterij?

De thuisbatterij (ook wel thuisaccu genoemd) op dagen met veel zon genereren zonnepanelen vaak meer energie dan we in staat zijn te gebruiken. Met een thuisbatterij kun je deze overvloed aan opgewekte stroom bewaren.

Wanneer je eigen energieproductie laag is, bijvoorbeeld ’s avonds of bij weinig zon, levert de thuisbatterij de opgeslagen stroom zodat je minder energie van het stroomnet hoeft af te nemen. Maak slim gebruik van je zonne-energie om eenvoudig te besparen. Eén op de vier huishoudens in Nederland wekt nu eigen zonnestroom op met zonnepanelen.

Hoe sla je zonne-energie op?

Om de energie van je zonnepanelen op te slaan, is een gelijkspanning vereist. Wanneer je deze energie wilt gebruiken, moet deze worden omgezet in wisselstroom. Dit conversieproces wordt uitgevoerd door een apparaat dat bekend staat als een ‘omvormer’. Sommige thuisbatterijen hebben een ingebouwde omvormer, maar vaak is er een afzonderlijke accu-omvormer nodig.

Als je overweegt nieuwe zonnepanelen te installeren, is het zinvol om te kijken naar een hybride omvormer. Met deze technologie hoeft de stroom van uw zonne-energie slechts één keer te worden omgezet, waardoor je efficiënter gebruikmaakt van de energie en minder rendement verliest.

Waarom zou je kiezen voor het opslaan van
zonne-energie met een thuisbatterij?

Het gebruik van een thuisbatterij voor de opslag van zonne-energie heeft verschillende voordelen. Hier zijn drie redenen:

Waarom zou je kiezen voor het opslaan van
zonne-energie met een thuisbatterij?

Overweeg je om een thuisbatterij aan te schaffen? Hier moet je opletten, er moet voldoende ruimte beschikbaar zijn in een droge ruimte met een stabiele temperatuur voor de thuisbatterij. Daarnaast, moet er ook een mogelijkheid zijn om een kabeltraject aan te leggen naar je meterkast vanuit deze ruimte. Het is essentieel dat er in je meterkast genoeg ruimte is voor de extra groepen die nodig zijn voor de thuisbatterij. Is je meterkast ruim genoeg, maar zijn er geen vrije groepen beschikbaar? Geen probleem! Onze ervaren installateurs hebben de expertise om je meterkast volgens de normen aan te passen. Deze aanpassing zal naadloos worden uitgevoerd tijdens de installatie van je nieuwe thuisbatterij, zodat je snel en efficiënt kunt beginnen met het benutten van je opgeslagen zonne-energie!

Een volle thuisbatterij, wat gebeurt er?

Heb je periodes waarin je relatief weinig energie verbruikt terwijl je zonnepanelen volop energie produceren? Dan kan je thuisbatterij vol raken. In dat geval wordt de overtollige energie die je produceert teruggeleverd aan het elektriciteitsnet tegen de geldende tarieven van dat moment. Met een geavanceerde en slim gereguleerde thuisbatterij kun je deze situatie echter in je voordeel gebruiken. Zelfs als je thuisbatterij vol is, kan de overtollige stroom op een strategisch moment worden teruggeleverd aan het net, zodat je hier financieel voordeel uit kunt halen. Op deze manier maak je ruimte voor nieuwe zonne-energie de volgende dag en optimaliseer je je energiegebruik, wat bijdraagt aan een groener en economisch efficiënter huishouden.

Daarom een thuisbatterij via Thuisaccuplan.

Kies je voor een thuisbatterij via Thuisaccuplan? Een slimme keuze. Want wij regelen het voor je: van persoonlijk advies tot installatie. Dit doen we samen met onze erkende installateurs, samen hebben we een enorme bak aan kennis en ervaring.
Regel het via Thuisaccuplan, dan ben je altijd zeker van vakmanschap.

  • Persoonlijk advies

  • Een offerte die bij jouw past

  • Professionele installatie

  • Persoonlijk advies
  • Een offerte die bij jouw past

  • Professionele installatie